door Emma

Laatste nieuws uit Egypte!!      

Er komen 10 plagen!

Dit is wat een wijze man voorspeld heeft:

1: Water zal  veranderen in bloed

Mozes heeft de opdracht van God gekregen om zijn staf in de Nijl te dopen, maar Mozes gaat dit niet doen en geeft de opdracht door aan Aäron, omdat Mozes als baby op de Nijl werd gevonden. En dan zal de Nijl in bloed veranderen. De vissen zullen doodgaan en het water zal gaan stinken.

2: Kikkers

Ook zullen er kikkers komen. De kikkers zullen overal zitten. De kikkers zullen uit de rivier komen en in uw huis komen, in uw slaapkamer, op uw bed, in de huizen van uw knechten, op uw volk, in uw bakovens en in uw baktroggen. Als Aäron zijn hand uitstrekt en met zijn staf over de stromen, de rivieren en over de poelen strekt zullen er kikkers komen.

3: Luizen

Er zullen ook luizen komen. Al het stof hier op aarde zal in luizen veranderen. Ze zullen op u komen en ook op uw vee. Het stof zal in luizen veranderen als Aäron zijn staf uitstrekt en op het stof van de aarde slaat.

4: Steekvliegen

Er gaan ook steekvliegen komen. Ze zullen in het huis van de farao zijn en in die van zijn knechten.  Ze zullen komen in een grote groep en de aarde bedekken.

5: Veepest

Er komt een veepest. De volgende dieren die in de wei staan zullen sterven: De paarden, de ezelen, de kamelen, de runderen en het kleine vee. Deze pest zal gebeuren door een heel zware epidemie. Maar, de Heere zal een uitzondering maken. Het vee van de Israëlieten zal niet sterven, maar dat van de Egyptenaren wel.

 6: Zweren

Iedereen zal zweren krijgen, zodra Mozes en Aäron allebei een hand vol roet uit de oven nemen en het in de lucht gooien waar de farao bij is. De roetdeeltjes zullen zich dan over heel Egypte verspreiden en zweren bij mensen en dieren veroorzaken met grote blaren.

7: Hagel

Er komt nu ook hagel. Hagel zoals je het nog nooit hebt gezien in Egypte. Alles wat op het veld is en niet in uw huis is;  vee, gedierte, mensen, gewas zal door de hagel geraakt worden en sterven. Als Mozes zijn hand naar de hemel uitstrekt zal er hagel vallen over heel Egypte. Als Mozes dat doet zal er donder en hagel komen en het vuur zal naar beneden schieten en dan zal het over heel Egypte gaan hagelen.

8: Sprinkhanen

Er zullen ook sprinkhanen zijn. De sprinkhanen zullen het hele land bedekken tot je het land niet meer ziet. Ze zullen in uw huis zitten, in het huis van al uw knechten en in de huizen van alle Egyptenaren. Ze zullen ook alles opeten wat er nog over is van de hagel, zoals het groen van de bomen ( vruchten, blaadjes), het gewas en ook van de velden blijft geen groen meer over. De sprinkhanen zullen komen als Mozes zijn staf uitstrekt over heel Egypte. Ze zullen komen met een Oostenwind.

9: Duisternis

Het zal ook 3 dagen helemaal donker zijn. U zult helemaal niets meer zien, ook niet de personen om u heen. Alle mensen zullen op hun plek blijven. Maar in de huizen van de Israëlieten zal het licht zijn. Het zal 3 dagen donker zijn als Mozes zijn hand uitstrekt naar de hemel.

10: Dood van de eerstgeborenen

Alle eerstgeborenen zullen doodgaan met deze plaag. De eerstgeborenen van mensen maar ook de eerstgeborenen van dieren, zelfs de eerstgeborenen van de farao en van de gevangenen in de gevangenis. Deze laatste plaag zal gebeuren als uw kinderen het volgende tegen u zeggen : “ Wat hebt gij daar voor een dienst?” Dit gebeurt niet bij de Israëlieten, want zij hadden de opdracht van God om bloed van een geitje of lammetje aan de deurposten te smeren. De plaag zal aan hen voorbij gaan.

 

Na deze laatste plaag zal de Farao het volk van Israël eindelijk laten gaan!

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb